MENÜ

 

E-Mail:csakvarote1878@gmail.com
Adószámunk: 18484009-1-07
Számlaszám: 11736020-29908684
Telefon: +36 20 258 9650

Kulcsi partfalomlás - Közel négyszáz ingatlan veszélyben

http://fmh.hu/kozelet/20110128_a_kormany_is_targyalta

 


Csákvári polgárőrség 15 éves évfordulóján jártunk

http://www.fmh.hu/helyi_hirhalo/20100326_csakvari_polgarorseg

 


Tűzvédelmi oktatás az iskolában

Megjelenés dátuma, helye: 2010. 01. 11. Csákvári-Bodméri Hírmondó

 

2009. december 21-én Lönhárd Vilmosné igazgató asszony engedélyével, a Rendészeti Kerekasztal felkérése alapján a Csákvár Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai - Dancsi Erika és Keresztes Ádám - előadást tartottak a gyermekek számára arról, milyen magatartást kell tanúsítani az ünnepek alatt annak érdekében, hogy a tűzesetek megelőzhetőek legyenek, illetve a tűzijátékok és petárdák milyen sérüléseket okozhatnak a kellő ismeretekkel nem rendelkező felhasználók számára. A szakemberek felhívták a gyermekek figyelmét arra, hogy a tűzijáték és a petárda használata gyermekek számára tilos, és sérülés veszélyét illetve szélsőséges eseteben életveszélyt is okozhat a gyermekek számára.

 

Szabó Mihály elnök

Csákvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület

http://www.csakvarinform.hu/image/letoltesek/2010januar_cs-b_hirmondo.pdf


Idén jubilálnak az egyesületek

Megjelenés dátuma, helye: 2008. február 25. 04:28.00 Fejér Megyei Hírlap
Szerző: Bognár Máté


Székesfehérvár (bm) - Ismét Mihály János lett az idén 120 éves Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke - döntött a szervezet közgyűlése, ahol hárman részesültek Vida Pál-emlékdíjban.

Kiemelt feladatnak tekintjük idén is az önkéntes és létesítményi tűzoltók szakmai képzését, s a tűzvédelem területén tevékenyekdők munkájának összehangolását - mondta Mihály János ezredes, a szövetség elnöke a szervezet szombaton tartott tisztújító közgyűlésén. Az elmúlt négy évben 374 fő végzett 40 órás tanfolyamot, 27 pázmándi, pusztaszabolcsi és velencei önkéntes tűzoltót fakitermelői tanfolyamon képeztek ki. Az elnök felidézte a tavalyi vizes szereléses versenyeket is, melyeket Csókakőn, Rác-almáson, Polgárdiban s a tavaly 120 éves fennállását ünnepelt Gyúrón rendeztek mintegy ezer tűzoltó és hozzátartozóik részvétele mellett. A legmagasabb országos szövetségi elismerésben, a Gróf Széchenyi Ödön-díjban tavaly Géber Lajos, a Csákvár Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) parancsoka és Udvardi Sándor megyei szövetségi titkár részesült.

Idén Benkő József, a Csákberény ÖTE elnöke, Géber Lajos, a Csákvár ÖTE parancsnoka és Németh János, a dunaújvárosi papírgyári tűzoltóság szolgálatparancsnoka vehette át a Vida Pál-emlékdíjat a szövetség éves közgyűlésén, mely újabb négy évre Mihály Jánost válaszotta elnöknek. Udvardi Sándor titkár lett, s a megyei szövetség öt alelnökkel - Géber Lajos, Katczer László, Tóth László, Varga Ferenc, Völgyi Sándor - működik tovább.

Az idei év is bővelkedik programokban: Lajoskomáromban és Gyúrón 40 órás alaptanfolyam; Fehérváron április 26-án, Lajoskomáromban május 17-én, Vértesbogláron május 24-én kistérségi tűzoltóverseny lesz. Idén a Csákvár ÖTE 130, a Martonvásár ÖTE és a megyei szövetség 120, a Polgárdi ÖTE 115 éves fennállását ünnepli.

 

http://www.fmh.hu/szekesfehervar/20080225_iden_jubilalnak__az_egyesuletek

 


Tisztelt Csákváriak!

Azért ragadtam tollat, mert a közelmúltban egy nagyon jó eseménynek voltam részese. A csákvári önkéntes tûzoltók és segítõik egy kitûnõ programot szerveztek az egyik hétvégén, melyen családjaik és még sokan részt vettek. Egy horgászversenyt szerveztek a pátkai horgásztavon. Mivel a bicskei tûzoltókkal nagyon jó a viszonyuk õk egy egész busznyi horgászni szeretõ hamutipróval érkeztek. Reggel 9 órától délután 2 óráig tartott a verseny. Hogy tarkítsák a versenyt, egy kis fõzést is szerveztek, mely babgulyás alakjában valósult meg. Egy kis mini büfét is létrehoztak, hogy a versenyzõk és résztvevõk olthassák szomjukat. A gyerekeknek rágcsálnivalót kínáltak. Mire a verseny véget ért a gulyás is elkészült. Egy jó ebéd után jött az eredményhirdetés, melyen különbözõ díjakat osztottak ki, felajánlásokból. Egy gyönyörû napsütéses szombaton ennél jobb programot nem is szervezhettek volna. Felnõttek és gyerekek egyaránt jól érezték magukat, és sikerekkel, élményekkel gazdagon térhettek haza. Gratulálok a szervezõknek és segítõiknek! Sajnos ritkák ezek az alkalmak de egy kis összefogás és sikerül megszervezni. Nekem nagyon tetszett, és legközelebb is elmegyek! Sok sikert a továbbiakban is!

Köszönettel: egy résztvevõ


 

Tisztelt Csákváriak!

Ezúton szeretnék egy kis élménybeszámolót tartani.
Mint köztudott minden évben zajlanak tûzoltóversenyek és viadalok. Az idei évben is így történt.
A tûzoltóverseny 2005. május 28-án volt Válon. Mint minden évben, az idén is indultak a csákvári önkéntes tûzoltók, egy felnõtt csapattal. Férfi raj kategóriában indultak - hozzá kell tenni, hogy a versenyen külön kategóriában indulnak a férfi-, nõi-, illetve az ifi rajok. Mintegy 30 csapat indult a versenyen. A csákvári csapat 7. helyezést ért el férfi raj kategóriában.
A tûzoltó viadalaz üllõi Dóra-Majorban zajlott. A csákváriak is indultak egy csapattal. Egy helyi vállalkozó segítségével csapatunk egy kisbusszal jutott el a verseny helyszínére. Ott a verseny szervezõi minden csapat számára biztosított sátrat és ágyat. A versenyzõknek csak hálózsákról kellett gondoskodni. Az étkezést a csákvári csapat úgy oldotta meg, hogy vittek nyersanyagot és bográcsban fõztek maguknak. Sõt... Még a székesfehérvári tûzoltókat is megvendégelték. A reggeli és a vacsora többnyire hidegélelem volt. Csapatunk pénteken indult, hogy idõben elfoglalhassák helyüket és megismekedhessenek a többi csapattal. Sok ismerõssel találkoztak, akik az elõzõ években is részt vettek a viadalon. Szerencsére az idõ is nagyon jó volt és a verseny nagyon jól sikerült. A Csákvári Önkéntes Tûzoltók - sok hivatásos csapatot is megverve - kilencedik helyezést értek el. 26 csapat indult a versenyen, ebbõl 14 önkéntes. Ezenkívül a csákvári csapat a legjobb Önkéntes Tûzoltóság címét is elnyerte. Ezek után ,bár megfáradtan, de annál nagyobb örömmel és élménnyekkel tértek haza.
Gratulálok nekik a szép eredményekhez. Sajnálom, hogy én magam nem lehettem ott végig a versenyen, de nagyon büszke vagyok rájuk!
És külön köszönet azoknak a vállakozóknak, akik segítségével tûzoltóink eljuthattak idáig.

 

Egy tûzoltó családtag


 

Hírek

 • Kérjük, hogy a jövedelemadó 1%-nak felajánlásakor a Csákvári Tűzoltó Egyesületre is gondoljon!
  2018-02-04 17:56:29

  Amennyiben jövedelemadójának 1%-val a Csákvári Tűzoltó Egyesületet támogatja, egyben Csákvár város és Gánt község tűzvédelmét támogatja.

  Az önkéntes tűzoltók 2016-os évhez hasonlóan 2017-ben is valamennyi csákvári és gánti tűzesethez, balesethez, egyéb műszaki mentéshez (fakidőlés, vízeltávolítás) vonultak, akár napközben, akár éjszaka, akár hétvégén érkezett a segélykérő hívás.

  A 2016-os esztendőben 24, míg 2017-ben 41 riasztást követően nyújtottak segítséget a csákvári tűzoltók!

  Településeink földrajzi elhelyezkedéséből adódóan a székesfehérvári hivatásos tűzoltók előtt értünk a helyszínre és kezdtük meg a beavatkozást. A csákvári tűzoltók ellenszolgáltatás nélkül, saját szabadidejük terhére vállalják a riasztásokat, annak érdekében, hogy embertársaikon segítsenek.

  Számos új tűzoltó felszerelést kaptunk pályázatokon keresztül, illetve vásároltunk saját magunk is az elmúlt évben. A legjelentősebb fejlődés egy új, STEYR típusú tűzoltóautó szolgálatba állítása volt, amellyel az IFA járművet váltottuk fel.

  Annak érdekében, hogy önként vállalt hivatásunkat a továbbiakban is folytatni tudjuk, kérjük segítse munkánkat adója egy százalékának felajánlásával!

  A Csákvári Tűzoltó Egyesület számlaszáma:

  11736020-29908684

  adószáma:

  18484009-1-07

  Előre is köszönjük a támogatást!

 • 2011-es közhasznúsági jelentés és beszámoló
  2012-05-31 17:11:39

  A letöltések oldra felkerült a 2011-es közhasznúsági jelentés és beszámoló. A linkre kattintva szöveges dokumentumként tudjátok letölteni.

 • Új képek a galáriában!
  2010-05-04 21:49:06

  Tatabányán jártunk tűzoltó majálison. Bővebb cikk hamarosan, addig is lessétek meg a már fenn lévő képeket! De ezzel kapcsolatos a lenti szavazás is, klikkeljetek, hogy a nép akarata érvényesülhessen.

 • Baleset Csákvár és Kőhányás között
  2010-03-28 20:56:56

  Két autó ütközött frontálisan Csákvár és Kőhányás között.
  A balesetben egy személy könnyebb testi sérülést szenvedett.

  Képek a galériában

 • A csákvári tűzoltóknál járt a Mikulás
  2009-12-07 20:08:25

  2009.december 6-án este nagy volt az izgalom a csákvári tűzoltószertárban: 28 gyerek és hozzátartozóik várták a Mikulást. A messzi földről jött vendég szirénázó tűzoltóautóval érkezett a helyszínre, és minden gyereknek kiosztotta az ajándékot. A Mikulás csomag átvétele azonban nem volt egyszerű: vagy önként előadott egy éneket vagy verset a delikvens, vagy a Mikulás talált számára megoldandó feladatot és ha végrehajtotta, kiérdemelte a csomagot.
  Miután kiosztotta az ajándékokat, megkérdeztük a Nagyszakkállút:
  - Mi a véleménye a Csákvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület által szervezett Mikulás ünnepségről?
  - Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy 120 éve működő civil szervezet a községben ellátandó feladatai mellett a közösség építésével is tud foglalkozni. – nyilatkozta a ritka északi vendég, - kimondottan fontosnak tartom a fiatalok bevonását a közösségi életbe. Erre nagyszerű példa ez a Mikulás ünnepség.
  - Mit üzen a csákváriaknak és bodmériaknak?
  - A gyerekek számára van egy mottóm, amit nem tudok elég sokszor hangoztatni: „Legyetek jók, ha tudtok.” A felnőttektől pedig kérem, hogy minél több családos összejövetelt szervezzenek egyesületi, baráti vagy munkahelyi szinten, és szoktassák a gyerekeiket a közösségbe. Legyenek aktív, hasznos tagjai a községek társadalmának. Remélem, jövőre még nagyobb létszámú gyermeksereg számára hozhatok majd ajándékot a csákvári tűzoltószertárba, és még több családdal találkozhatok.

  Kedves Mikulás Bácsi! Jó utat kívánunk Neked hazafelé, és ne feledd: jövőre visszavárunk! Csákvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

  Köszönetnyilvánítás: A Csákvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület ezúton mond köszönetet Setét Vilmosnak, a legjobb Mikulás bácsinak!

  írta: Katonáné Dr. Venguszt Beatrix Margit

 • Sikeres tűzoltó tanfolyam
  2009-10-17 18:40:05

  A mai napon 7 fő sikeres 40 órás tűzoltó vizsgát tett Fehérvárcsurgón. Gratulálunk!

 • Tűzoltó tanfolyam
  2009-09-30 20:51:24

  A hétvégén 40 órás tűzoltó tanfolyamra mennek ifjoncaink Fehérvárcsurgóra. Ezúton kívánok sok szerencsét nekik!

 • Hírlevél
  2009-09-21 22:34:17

  Van lehetőség feliratkozni a hírlevélre. Terveim szerint a megbeszélésekről illetve a fontosabb válltozásokról értesítem majd azokat e-mailbe ezen keresztül, akik feliratkoznak.

 • Új formában, új helyen...
  2009-09-21 21:21:03

  Új formában és új helyen ismét műkődik a CSÖTE honlapja.

  A kevesebb szabadidőm miatt próbáltam leegyszerűsíteni a honlap frissitésének menetetét. Remélem még nagyobb sikere lesz majd, mint volt. A tervek szerint lesz megint vendégkönyv, talán még fórum, ahol bárki elmondhatja majd nevével felvállalt vagy anonimitásba borulva a véleményét is. Esetleg még chat is lesz. Ki tudja még...

  :)

Szavazás

Szeretnétek-e hogy a legközelebbi saját rendezvényünkön legyen rekesz mászó verseny? (Aki nem tudja mi az, lesse meg a galériában)
Nagyon
Igen
Csak ha egy rekesz sör a díj
Az meg minek?
Az meg mi!?
Asztali nézet